Середа, 24.04.2024, 10:55Вітаю Вас Гість | RSS
Великовільшаницький ЗЗСО І-ІІІ ст.
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Освітній портал Львівщини
Головна » 2017 » Березень » 13 » Між калиною та сакурою
11:17
Між калиною та сакурою

Між калиною та сакурою

Відео із свята 1

Відео із свята 2

Відео із свята 3

       2017 рік  оголошено роком Японії в Україні. Про це Президент України Петро Порошенко заявив у рамках офіційного візиту до Японії.

        Цього року виповнюється 25-ліття із часу визнання Японією незалежності України та встановлення дипломатичних стосунків  між нашими країнами.

     … Японія - що ж це за країна. … Колись боги опустили кораловий клинок в океан, а  коли виймали його, чотири прозорі краплі впали у воду і перетворились на чотири великих острови – Хокайдо, Хонсю, Сікоку, Кюсю – так була створена Японія.

      З одного боку - це країна з найвищим рівнем розвитку, з новітніми електронними технологіями, гігантськими мегаполісами. З іншого - це країна найдавнішої культури: сади каменів, мохів, естетика чайної церемонії, задумливі стави в яких плескаються золотисто-червоні коропи.

   Японці не втратили здатності милуватися красою природи і жити в гармонії з нею. Вони дбайливо ставляться до традицій, шанують і дотримуються їх.

       У  Великовільшаницькій ЗОШ  І-ІІІст.  пройшли дні японської  літератури та культури. Розпочалося святкування літературною виставкою, яку підготувала бібліотекар школи Ткачик Н.І. «Велич слова між сакурою та калиною». Учні могли ознайомитися з цікавинками літератури українського та японського народу.

  Дуже серйозно і трепетно ​​японці ставляться до мистецтва. Діти малюють багато. У школі малювання викладається з першого по випускний клас і ведеться практично щодня. У нашій школі пройшов конкурс малюнка  «Барви Японії» в якому взяли участь учні 3-6 класів.

      Ікебана - мистецтво аранжування букета - це мистецтво вимагає багаторічного навчання. Ікебана призначена для неквапливого споглядання та милування природою. Серед учнів школи пройшов конкурс ікебани «Споглядання краси сходу», де учні проявили свої здібності у цьому виді мистецтва.

    Керівник гуртка «Фантазія» провела майстер-клас по виготовленню гілочки сакури,  японських журавлів та різнокольорових ліхтариків. Учні 7 класу ознайомилися з мистецтвом японського краснописання ієрогліфів, спробували  самі їх писати. Учасники літературного гуртка декламували  японські вірші, хоку О. Хаями, Ісікави  Такубоку, Есано Акіко, Рію Коно, писали власні творчі мініатюри.

 Учні ознайомилися з японськими народними інструментами кото, тайку,  шякухачі, та  прослухали  музику країни сонця, що сходить, здійснили віртуальну подорож у японський театр Кабукі.

    Старшокласники познайомили усіх  із традиціями та звичаями японської культури, із вчителем зарубіжної літератури Гапкевич Н.С.  провели свято чайної церемонії. Чайна церемонія для японця - це навіть не ритуал, це - справжня релігія, витончена і урочиста. Тільки в такому тісному колі, впевнені японці, можна зрозуміти всю духовну сутність чайної церемонії, відчути «смак дзен».

     Сподіваюся, що учні школи зуміли почерпнути для себе щось цікаве, невідоме та пізнавальне такої дивної та екзотичної країни як Японія.

 

Вчитель зарубіжної літератури

Великовільшаницької ЗОШ І – ІІІ ступенів

Гапкевич Н.С.

Переглядів: 557 | Додав: Великовільшаницька | Рейтинг: 5.0/6
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту