Четвер, 25.04.2024, 23:10Вітаю Вас Гість | RSS
Великовільшаницький ЗЗСО І-ІІІ ст.
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Освітній портал Львівщини
Головна » 2018 » Січень » 18 » Нова українська школа - освіта для життя
13:56
Нова українська школа - освіта для життя

   

    2017 – 2018 - це навчальний рік, коли до школи не йде жодного учня, народженого у ХХ столітті. ХХІ століття вимагає нового погляду на освіту, надає нові можливості. Нова українська школа – це школа нових можливостей.

    Це має бути школа для життя у ХХІ столітті. Ми бачимо, як міняються всі технології, як розвивається суспільство, зараз не можемо точно знати, з якими викликами зустрінуться діти, які зараз будуть навчатися у школі. Тому сучасна українська освіта має перейти від школи, яка напихає дітей знаннями, що дуже швидко втрачають актуальність, до школи, де не тільки знання, а й вміння їх використовувати для власних і професійних завдань є пріоритетними для сучасного учня.

   Нещодавно 2018 року у Великовільшаницькій ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулося засідання методичного об’єднання вчителів суспільно-гуманітарного циклу Великовільшаницького освітнього округу, яке було присвячене практичному впровадженню в роботу вчителя деяких положень Концепції НУШ.

    Український учень має сприймати ті знання, які набуває у школі, не розрізнено, а комплексно, тобто великого значення набуває інтеграція шкільних дисциплін. Тому першим питанням на засіданні стало практичне: учитель історії Великовільшаницької ЗОШ І-ІІІ ст. Петелицька Н. С. показала фрагмент уроку історії України в 9 класі «Становлення і розвиток культури і мови в ХІХ столітті», інтегрувавши у нього матеріал з української мови і літератури, представлений учителем цих навчальних дисциплін Смолинець Н. П.

 З доповіддю «Формування громадянської відповідальності в середній школі» виступила голова методичного об’єднання вчителів суспільно-гуманітарного циклу Смолинець Н. П. Своїм баченням практичного застосування вправи «Сила квітів» на уроках із предметів циклу поділилася учитель-методист Яворська Н. Л.

  Наступним розділом, над яким працювали члени методичного об’єднання, став посібник «Уроки для сталого розвитку». Із доповіддю з цього питання виступила вчитель зарубіжної літератури Гапкевич Н. С. У ній учитель розкрила поняття сталого розвитку, його чинники, провідні засади освіти для сталого розвитку та напрями роботи вчителя для конструктивного втілення ідей у життя.

  Далі робота методичного об’єднання знову була практичною. Молодий учитель англійської мови Штурмак В. А. показала, як можна використовувати на уроках іноземних мов вправи із розділу «Стосунки».

   Думаю, що кожен, хто був присутній на засіданні, чимось доповнив ті знання, якими володіє для роботи в умовах нової української школи.

Смолинець Н. П.,

голова методичного об’єднання

вчителів суспільно-гуманітарного циклу

Великовільшаницького освітнього округу

Переглядів: 395 | Додав: Великовільшаницька | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту