Четвер, 25.04.2024, 15:02Вітаю Вас Гість | RSS
Великовільшаницький ЗЗСО І-ІІІ ст.
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Освітній портал Львівщини
Головна » 2018 » Червень » 6 » У селі Велика Вільшаниця відбувся масштабний з’їзд молоді
11:09
У селі Велика Вільшаниця відбувся масштабний з’їзд молоді

   

     У селі Велика Вільшаниця Золочівського району відбувся з’їзд молоді Глинянського та Винниківського протопресвітеріатів. Захід під лозунгом «Build Love» ініціювала Молодіжна комісія Львівської Архиєпархії УГКЦ.

   Розпочали дійство Божественною Літургією у храмі Пресвятої Трійці. Після цього усі учасники вирушили на територію Великовільшаницької ЗОШ І-ІІІ ст., де відбувались освітньо-розважальні заходи -- вуличний університет, ігри, майстер-класи, концерт тощо.

   Єпископ-помічник Львівської Архиєпархії УГКЦ Преосвященний Владика Володимир (Груца), розповів, як залучити молодь до соціального служіння церкві: «Ми повинні зрозуміти, чого прагне молодь. Маємо зустріти молодь у житті, тобто зробити крок назустріч і розповісти, що є щось інше. Для того, аби повести за собою, потрібно завоювати довіру -- показати людині, що її життя не є тобі байдужим.

     Працюємо над тим, аби у кожній парафії була створена молодіжна спільнота. Для менших спільнот й організовуються такі з’їзди. Прагнемо, щоб молода людина зрозуміла, що вона не є самотньою».

     Окрім того, Преосвященний Владика Володимир (Груца) дав пораду, як «змінити світ»: «Ми дуже хочемо змінювати світ, але, коли я змінюю себе, тоді світ також змінюється, бо я -- його мікроклітина».

     Як розповідає отець Остап Гнатів, адміністратор храму в селі Велика Вільшаниця, з’їзд молоді – своєрідний підсумок роботи, яку проводили протягом року. «Щомісяця у церквах відбувалися зустрічі із молоддю, під час яких обговорювали важливі теми у контексті соціального служіння церкві. Основна мета – створення у кожній парафії певної молодіжної організації. Це необхідно для того, аби молодь об’єднувалась, спільно реалізовувала цікаві проекти, -- розповідає отець Остап Гнатів. – Вважаю, що такі зустрічі допомагають будувати діалог між різними парафіями».

      Наталія Нагірна, директор Великовільшаницької ЗОШ І-ІІІ ст.: «Ми тішимось, що мали нагоду прийняти такий масштабний захід на наших теренах. Вийшло гарне співпадіння, адже у школі саме функціонує християнський табір. Тому сподіваємось, що цей захід підштовхне дітей до плідної праці, до діалогу з оточуючими. Загалом такі дійства додають молодим людям впевненості у тому, що вони крокують правильним шляхом. Розуміємо, що молодь зіштовхується із низкою випробувань, які породжують сумніви. Сподіваємось, що цей з’їзд допоможе молодим людям здолати сумніви у собі».

Переглядів: 850 | Додав: Великовільшаницька | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Друзі сайту