П`ятниця, 19.04.2024, 02:53Вітаю Вас Гість | RSS
Великовільшаницький ЗЗСО І-ІІІ ст.
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Освітній портал Львівщини
Головна » 2018 » Січень » 31 » Уроки журналістики
13:38
Уроки журналістики

     

    У Великовільшаницькій ЗОШ І-ІІІ ст. відбувся майстер-клас із журналістики. Участь у заході взяли учні 4-5 класів. Вони ознайомились із тонкощами написання заміток і заголовків до новин.

  Майстер-клас провела Оксана Мирутенко, педагог-організатор УДЮМК у Галицькому районі м. Львова, яка викладає основи журналістики для дітей.

    Заняття тривало орієнтовно півтори год. – теоретична і практична частини. «Уроки журналістики для діток спрямовані на те, аби навчити вловлювати потрібну інформацію на уроках та у повсякденному житті. Це – перша сходинка до успіху у майбутньому. Оперативно аналізувати здобуту інформацію – складне завдання, але реалії сьогодення цього вимагають. Стараюсь щоразу влаштовувати ігри, спрямовані на розвиток логіки. Для якісного результату потрібна злагоджена командна робота. Школярі Великовільшаницької ЗОШ І-ІІІ ст. якісно попрацювали», -- розповідає Оксана Мирутенко.

Наталія Нагірна, директор Великовільшаницької ЗОШ І-ІІІ ст., наголошує: «Ми зацікавлені у тому, аби наші учні всебічно розвивались. Майстер-клас із журналістики у нашій школі проводили вперше. Добре, що акцент поставлено на практичне заняття, а ще – командну роботу» .

     Додамо, що захід був насиченим – діти написали замітку про подію, у якій брали участь, кожен намалював шматок піци. «Для того, аби діти краще запам’ятовували, проводжу паралелі між інформацією і певними образами. Так, між фаст-фудом і заміткою знаменником є оперативність подачі», -- додала Оксана Мирутенко.

      Не обійшлось без інтриги – діти до завершення заняття не знали, що кожен елемент (шматок піци) – це частина гігантської багатоніжки. Перед ними було поставлено завдання – створити з усіх елементів єдине ціле. Після командної роботи, обрання лідерів проекту, вони розгадали у чому суть експерименту.

 

Переглядів: 457 | Додав: Великовільшаницька | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту