Неділя, 28.04.2024, 22:05Вітаю Вас Гість | RSS
Великовільшаницький ЗЗСО І-ІІІ ст.
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Освітній портал Львівщини
Головна » 2015 » Квітень » 30 » Чорнобильська трагедія – третє десятиліття…
12:00
Чорнобильська трагедія – третє десятиліття…

Птахи складають гімн весні,

Всміхаються до сонця квіти,

А пам'ять лине в моторошні дні,

Гудуть жорстокі дзвони квітня.

               Саме в ці дні у Великовільшаницькій ЗОШ І ІІІ ступенів були проведені виховні  заходи -  присвячені пам'яті  героям Чорнобильської трагедії.

                     В історії нашого народу є чимало скорботних дат, спогадів, які пронизують серце гострим болем. Її називали "планетарною", найбільшим техногенним лихом ХХ століття. І навіть зараз, 29 років потому, важко збагнути ту біду, яку переживає світ до сьогодні.

                 Незбагненним є подвиг людей, які приборкували "мирний атом", що вирвався на волю. Класний керівник 10 класу Гапкевич Н.С. та заступник директора по виховній роботі Башлядинська О.Р. розповіли учням, як ціною свого життя звичайні люди врятували світ від ще більшої біди.                        Історичні відомості про Чорнобильську катастрофу, доповнювались переглядом відеофільмів, та книжковою виставкою «Чорна трагедія на кольоровій землі».  З сумом в очах учні  читали вірші про страшну біду, уважно слухали розповідь про найжахливішу катастрофу людства. Також  хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих чорнобильців – ліквідаторів.

                     

                Класні керівники провели тематичні виховні години: «Вони першими ринулись в бій…», «На Чорнобиль журавлі летіли» ,  "Загублений світ", "Крик і стогін нашої землі", "Україні бути садом квітучим", диспути "Життя без катастроф", "Здоров’я планети у наших руках".

                   29 років минуло …26 квітня у багатьох країнах світу сотні дзвонів перегукнулися із чорнобильським на знак пам’яті.  Хочеться, щоб ми завжди пам'ятали, що сама природа зробила нам застереження: люди не будьте байдужими, жорстокими, безпечними, пам'ятайте, що доля планети, доля всього людства, наше з вами майбутнє у наших руках

Вічна пам'ять героям-ліквідаторам,

вічна шана від майбутніх поколінь!

Переглядів: 624 | Додав: Великовільшаницька | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Друзі сайту