Понеділок, 06.05.2024, 13:03Вітаю Вас Гість | RSS
Великовільшаницький ЗЗСО І-ІІІ ст.
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Освітній портал Львівщини
Головна » 2015 » Травень » 18 » ДЕНЬ ПРИКОРДОННИКА
14:35
ДЕНЬ ПРИКОРДОННИКА

          Напередодні Дня прикордонника, 14 травня 2015 року до Великовільшаницької ЗОШ І – ІІІ ступенів завітали військовослужбовці-прикордонники Львівського прикордонного загону, побратими полеглого Героя АТО – Володимира Салівончика.

         Розпочався захід виконанням Державного Гімну.

         Духівник села – отець Остап подякував захисникам України за мужність і героїзм.

         Зі  словами вдячності до присутніх звернувся начальник  Золочівського відділу освіти Бартошик Володимир Зіновійович.

       Сільський голова, Волошин Ігор Володимирович, подякував воїнам-героям, за проявлену мужність, самовідданість, патріотизм, відвагу та силу духу, готовність з честю та гідністю виконувати поставлені перед ними бойові завдання і дотримання військової присяги.

          Директор школи Нагірна Наталя Іванівна привітала гостей школи.

           З теплими та щирими  словами вона звернулась до матері героя  – Салівончик Надії Василівни .  Ніхто не знає, скільки любові і болю може вмістити материнське серце, скільки переживань за своїх дітей воно може винести. Весь зал оплесками підтримав  слова директора школи до  матері,  син якої віддав життя,  мужньо захищаючи  цілісність та незалежність нашої держави.

         Хвилиною мовчання і молитвою до Бога, присутні вшанували пам’ять  бійців - героїв , які віддали своє життя за майбутнє України, виконуючи свій обов’язок.

         Святковий концерт розпочали учні початкових класів. Щиро декламуючи вірші, вони засвідчили всю свою любов і повагу до України.

        Свято продовжили учні старших класів. З їх уст звучали вірші: «Вони боролися за нас», «Лист солдату», «Пробачте, мамо...», «Плач, Україно!», «Мамо, Я вернусь». Зворушливо звучали  патріотичні пісні у виконанні учнівського та педагогічного колективів.

        Прикордонники розповіли про свою службу, про те, як мужньо захищав Батьківщину Володимир Салівончик. Коли учасники зустрічі слухали розповідь прикордонників , їхні серця пронизувала гордість за земляка, незламність наших героїв, їхню непохитну віру у перемогу над підступним ворогом.

    

        Згодом разом з прикордонниками були проведені військово-спортивні змагання .

Майбутні захисники Вітчизни демонстрували свої вміння зі стройової, вогневої, прикладної фізичної підготовки.

За результатами  змагань перемогла команда – «Патріоти».

Усіх учасників змагань друзі - прикордонники нагородили грамотами. І з переможців  було сформовано загін юних друзів прикордонників, А в подарунок вони отримали  косинки і берети прикордонників.

        Захід завершили виконанням Державного Гімну і патріотичним привітанням «Слава Україні! Героям Слава!», яке в наш час звучить з особливим піднесенням. 

      Такі зустрічі допомагають дітям на прикладі своїх земляків побачити, що «патріот» – це не просто слово, відчути гордість за наших захисників Вітчизни.

         У школі панувала тишина і сльози: сльози радості і тривоги. Довгоочікувану зустріч з героями школярі та вчителі пам’ятатимуть все життя, жоден із них не стримував сліз.

        Хочеться ще раз подякувати всім нашим захисникам, побажати їм якнайшвидше  повернутися додому живими та з перемогою!

                                    Заступник директора з виховної роботи

Башлядинська О.Р. 

Переглядів: 877 | Додав: Великовільшаницька | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту