Субота, 04.05.2024, 18:18Вітаю Вас Гість | RSS
Великовільшаницький ЗЗСО І-ІІІ ст.
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Освітній портал Львівщини
Головна » 2016 » Грудень » 3 » Герої не вмирають!
13:50
Герої не вмирають!

 Герої не вмирають!

   Сторіччями здригався мій народ

Від ярм, від зрад й кривавих заворушень,

І мову як духовний околот

Втирали в бруд прямісінько у душах.

Шевченко вмер. І Лесі вже нема.

Є незалежність. Є уже свобода.

І все одно ще темно від примар.

І все одно щось гірко труїть воду.

 

   2 грудня у нашій школі пройшов урок мужності. Під супровід презентацій та відеороликів діти полинули в історичні події  ХХ та ХХІ століть. Патріотизм - це одна із ланок людського характеру. Він, подібно до любові, керує людською свідомістю, заставляючи робити великі і малі вчинки в ім'я своєї Батьківщини. Патріот живе у єдності зі своїм народом, він живе своїм народом, адже життя народу стає його життям.Вірність і мужність - ось головні риси героїв: вірність своєму ідеалу та мужність у втіленні цього ідеалу в життя. Вірність і мужність аж до смерті! Історія і сучасність різних цивілізацій, культур, народів - це історія і сучасність їхніх героїв. Україна не раз піднімалася з колін, побита і ціла в ранах, але нездоланна для ворогів своїх, вона йшла ворогу під кулі, щоб захистити всіх своїх дітей.

   Болить зранена душа нашої держави - України. Болять рани наших мужніх воїнів-захисників, котрі захищають єдність нашої країни. Болять серця матерів, наші серця і душі, переживаючи за них – солдатів, які зупиняють терор і сепаратизм .

   Хвилюючий виступ  дітей воїнів АТО Кардаш Оленки (учениці 8 класу) та  Кашалаби Павла (учня 11 класу) викликають сльози на очах… «Мій тато брав участь у самообороні Майдану і має ярличок, а мені привіз шарф, який став моїм оберегом.Потім був на сході , а саме у Луганській області. Потрапив під обстріл, але, дякувати Богу, не поранений. Привіз нам в, одарунок осколок. Вечорами ми любимо слухати розповіді про цей осколок , а особливо нас з братом цікавлять історії про собак, які відчувають обстріли… Зараз мій батько служить тут. Я дуже пишаюся ним…».

   Відкриймо для себе великі заповіти героїв України, заповіти написані для нас, нащадків, кров’ю і потом впродовж тисячоліть.Ніколи нікому не вдавалося і не вдасться стерти українську національну пам’ять, готовність щодня і повсюдно захищати те, що здобули наші попередники, бо сьогодні як ніколи нашою найвищою цінністю є українські інтереси.

 Слава Україні! Героям слава!

 

Переглядів: 520 | Додав: Великовільшаницька | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту