Субота, 04.05.2024, 14:58Вітаю Вас Гість | RSS
Великовільшаницький ЗЗСО І-ІІІ ст.
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Освітній портал Львівщини
Головна » 2016 » Листопад » 13 » Методоб’єднання вчителів початкових класів Великовільшаницького освітнього округу
17:35
Методоб’єднання вчителів початкових класів Великовільшаницького освітнього округу

 

            31 жовтня на базі Великовільшаницької ЗОШ  І – ІІІ ст. відбулося засідання методоб’єднання вчителів початкових класів Великовільшаницького освітнього округу. До школи прибули вчителі із Борткова, Скнилова, Трудовача, Гологорів.

            Майстер – клас на тему «Цікаві і несподівані сторінки з життя відомого українця» провела вчителька 3 класу Сорока Г. П. спільно із бібліотекарем Ткачик Н. І.

 

            Клас зустрів гостей цікавими книжковими інсталяціями «Мудрий читач», «Скеля Каменяра». На дошці – портрет Франка, вислови із його творів та ілюстрації третьокласників до оповідань та казок Великого Каменяра.

 

            Школярі привіталися і запросили всіх у царство книжок.

            А ось і поетична вітальня, де учні Трач Д., Войтович А., Зайло Ю. Від душі прочитали вірш  поета про рідне село. Розмову про І. Франка продовжив біографічний дайджест.

            Далі Ганна Павлівна представила всім книгу «Франко від А до Я». Це найновіше видання Старого Лева за авторством Наталі та Богдана Тихолозів. Ця книга увійшла до числа 23 найкращих  книг Львівського книжкового форуму 2016. у ній кожна літера алфавіту дає цікаві і нові повідомлення із життя Каменяра та нашого краю. Це історія успіху малого Мирона, який виріс і став українським Мойсеєм, пророком і проводирем. Автори книгиу передмові нас запитують «Чому ми згадуємо цього дивовижного чоловіка, з часу якого минуло 160 років?» Відповідь проста: бо це І. Франко – українець, що став генієм. Геній, що залишився людиною.

 

            Бібліотекар Ткачик Н. І. ознайомила всіх із книгами, які представлені на символічній «Скелі Каменяра». А потім сторінка за сторінкою, літера за літерою заглиблювали нас у творчість, учні інсценізували уривки з творів . Чудово проілюстрували оповідання «Грицева шкільна наука» Михайлишин Р. і Яворський О., «Малий Мирон» - Болюбаш Я. І Нестеренко Н., казку «Ворона і Гадюка» - Брославська Т. та Білинська Х. Учні дуже вміло і патріотично виконали гімн «Не пора». Знайомлячись із літерою «В», діти довідалися про цілу колекцію вишиванок І. Франка, а також про те, що він започаткував нову моду – першим у Галичині поєднав вишиванку  з європейським костюмом. Тут також була продемонстрована вишиванка одного з провідників УПА, вихованця «Січі», вихідця із Великої Вільшаниці В. Воловця. Цю реліквію нещодавно подарував школі поет, член Національної спілки письменників України, брат героя, наш випускник Левко Воловець. Потім учні відпочивали з посмішкою, бо для них читали жарти І Франка вчителі – учасники методоб’єднання. Учні з цікавістю слухали про І. Франка – поліглота, який знав 19 мов, про І. Франка – духовного батька січових стрільців, слухали пісню «Гей, січ іде» на слова Франка..

            Дуже оригінально представлена в книзі літера»Ш». На вершину успіху І. Франко піднімався під впливом таких відомих світові геніїв Шевченка, Шекспіра, Шептицького.

             Звучить поезія «Я - син народу...». учні виконують Пісню про Вільшаницю та «Моє ім’я – Україна».

            «Слава Україні! Героям слава!» - так закінчується урок.

            Потім всіх запросили на аукціон методичних ідей. Кожен із вчителів представив свої ідеї із теми «Диференціація на сучасному уроці з метою покращення розумового розвитку молодшого школяра»:  Фурда М. В. – на уроках читання, Возьна О. П. – на уроках української мови, Гнатишин О. І. – на уроках математики, Дідух О. В. і Лаврів С. І. – на уроках природознавства.

             Із вступним словом виступила керівник методичного об’єднання Гаврилів М. П.

            О. Р. Башлядинська показала презентацію новинок літературного читання, нових авторів , введених у програму, ознайомила нас із їхніми книжками.

Методичне об’єднання продовжили у бібліотеці, де Надія Іванівна ознайомила з новою інсталяцією «Бібліобар». Вчителі познайомилися із кухнею родини І. Франка і отримали подарунки, у вигляді символічного торта з висловами І. Франка – Великого Каменяра.

 

                                           Голова методичного об’єднання Гаврилів М. П.

Переглядів: 446 | Додав: Великовільшаницька | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Друзі сайту