Понеділок, 29.04.2024, 04:22Вітаю Вас Гість | RSS
Великовільшаницький ЗЗСО І-ІІІ ст.
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Освітній портал Львівщини
Головна » 2016 » Лютий » 23 » На часі - сучасні технології навчанн
21:04
На часі - сучасні технології навчанн

На часі - сучасні технології навчання

      22 лютого 2016 року у  Великовільшаницькій ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулося засідання методичного об’єднання вчителів природничо-математичного циклу Великовільшаницького освітнього округу. Учитель хімії та біології цієї школи Воробець Марія Олегівна виступила із доповіддю «Використання  інтерактивних вправ для розвитку розумових здібностей учнів». Педагог продемонструвала, як на кожному етапі різних типів уроків використовує методи нового типу: робота в парах, малих та великих групах, технологію «Мікрофон», «Займи позицію», «Дерево очікувань», екскурсії, подорожі.

      Вчитель фізики та інформатики Янчинський Роман Васильович  презентував мультимедійну дошку та провів  практичне заняття з учасниками семінару з її використання.   Присутнім членам методичного об’єднання було цікаво ознайомитися із практичним використанням нових технологій навчанняна різних етапах уроків з предметів прирородничо-математичного циклу.

   Одне з актуальних завдань сучасної школи — пошук оптимальних шляхів зацікавлення учнів навчанням, підвищення їх розумової активності, спонукання до творчості, виховання школяра як життєво й соціальне компетентної особистості, здатної здійснювати самостійний вибір і приймати відповідальні рішення в різноманітних життєвих ситуаціях, вироблення вмінь практичного і творчого застосування здобутих знань. Саме такі питання стали в центрі уваги  учасників засідання при обміні досвідом роботи.

   Слід відзначити   те, що у Великовільшаницькій ЗОШ І-ІІІ ступенів велика увага приділяється  науково-дослідницькій роботі учнів старших класів, зокрема на уроках біології та екології . До таких робіт можна віднести навчальні дослідницькі проекти та реферати з добре висвітленими практичними частинами.Учні школи щорічноберуть  участь в олімпіадах з екології та представляють  свої екологічні проекти. Під час створення проектів вони роблять перші кроки до самостійної наукової творчості. Юні дослідники вчаться працювати з науковою літературою , набувають навичок критичного відбору і аналізу необхідної інформації.  Результатом цієї роботи є те, що учні школи  постійно займають призові місця у ІІ етапі олімпіади з екології. У цьому навчальному році учениця 10 класу нашої школи Нагірна Марта брала участь у ІІІ етапі олімпіади з екології і зайняла ІІ місце.

 

Воробець М.О. голова методичного об’єднання вчителів природничо-математичного циклу Великовільшаницького освітнього округу

 

Переглядів: 498 | Додав: Великовільшаницька | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Архів записів
Друзі сайту