Четвер, 02.05.2024, 08:29Вітаю Вас Гість | RSS
Великовільшаницький ЗЗСО І-ІІІ ст.
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Освітній портал Львівщини
Головна » 2015 » Листопад » 12 » Незабутня зустріч з прикордонниками
19:26
Незабутня зустріч з прикордонниками

Незабутня зустріч з прикордонниками

  Одним із головних напрямків виховання дітей та молоді є військово-патріотичне виховання, яке прищеплює шанобливе ставлення до історичної пам’яті нашої держави, є потужним мотивом згуртування шкільного колективу для виконання обов’язків громадянина-патріота, захисника рідної землі.

  Так саме під час осінніхканікул,в рамках співпраці між Великовільшаницькою ЗОШ І – ІІІ ступенів та військовими Львівського прикордонного загону, учні 7-11 класів , які є юними друзями прикордонників, разом із вчителями відвідали Львівський прикордонний загін.

  Змістовну екскурсію залами музею провели підполковник  Володимир Чамарата майором Володимиром Євтушенком. Вони ознайомили  учнів з історією створення Львівського карпатського  прикордонного загону.

  Значна частина експонатів музею знайдена особисто В. Чамарою під час багаторічних пошукових робіт. З кожним із таких експонатів пов’язані певні факти і події. Велику увагу дітей привернула експозиція  про події на сході,де зібрано і розміщено небезпечні предмети, які були знайдені нашими військовими на місці несення служби.  Також обереги,  які стали їхніми захисниками під час воєнних дій.

  Згодом була проведена екскурсія територією.Тут розміщені управління загону, навчальні приміщення, бокси із технікою. Ми пройшли  у спецприміщення для утримання затриманих, які намагалися  незаконно перетнути кордон. Також учні дізналися про внутрішній розпорядок служби прикордонників, її особливості, ознайомилися з бойовим озброєнням.

  Перед нами виступали військові, які затримують порушників українського кордону.Вони запевнили  нас, що наш кордон «на замку».

   Приємно було отримати на пам'ять  з рук автора збірку поетичних творів присвячених Героям прикордонникам України нового тисячоліття «Воїни світла! Воїни добра!» На згадку про зустрічприкордонники сфотографувалися разом з учнями та запросили нас влітку  відвідати заставу та прикордонний кінологічний центр.

  Поїздка для всіх учасників стала незабутньою.

Заступник директора по виховній роботі

Башлядинська О.Р.

Переглядів: 560 | Додав: Великовільшаницька | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту