Четвер, 02.05.2024, 03:08Вітаю Вас Гість | RSS
Великовільшаницький ЗЗСО І-ІІІ ст.
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Освітній портал Львівщини
Головна » 2015 » Листопад » 18 » Садимо сад України, плекаєм добро і любов на Землі
12:17
Садимо сад України, плекаєм добро і любов на Землі

Садимо сад України, плекаєм добро і любов на Землі

Посадіть, діти, дерево, виростіть квіти,

І ліси посадіть на глухім пустирі.

І Земля вам подякує, буде радіти

Щедро вам усміхнеться і сонце вгорі

  Дерева   зберігають чистоту і рівновагу довкілля. Тому необхідно турбуватися про здоров'я насаджень, дбати про кожне деревце. Нам потрібно пам'ятати, що життя людини на Землі залежить від того, настільки буде багатим рослинний світ. І якщо раптом зникнуть усі дерева, то наша планета Земля стане непридатною для життя. Сьогодні кожний з нас відповідальний за природу. Нам є над чим замислитися, щоб не збідніла природа нашої країни, а дерева залишалися одними із головних її багатств.

  Тому з ініціативи адміністрації та за участю учнівського самоврядування  школи  13 листопада організовано осінню посадку фруктових дерев на пришкільній території Великовільщаницької ЗОШ І-ІІІ ступенів, в рамках проведення обласної акції « Посади сад». Саджанці принесли самі діти. Учні 5- 10 класів разом із вчителями біології , трудового навчання та техпрацівниками школи посадили 50 дерев, які започаткували молодий шкільний сад. Учасники акції охоче долучались до роботи: копали ямки, носили воду, дівчатка тримали дерева, а хлопці уміло їх присипали землею. Уся ця робота супроводжувалася мріями про той день, коли вперше зацвіте вишня чи слива, коли осінньою порою можна буде поласувати   соковитим яблуком чи ароматною грушею. Тепер треба тільки чекати та доглядати за деревцями.

  Згуртованою командою взялись за роботу одинадцятикласники зі своїм класним керівником. Випускники впевнені,  по собі лишають добрий слід. На згадку наступним поколінням вони висадили тендітні яблуньки, яблука з яких, можливо, будуть куштувати їхні діти, що прийдуть до нашої школи.

  Отже, перші дерева у своєму житті діти уже посадили. Тож не піднімуться їхні руки, щоб зламати гілку чи деревце. Згодом усі дерева будуть підв’язані , а ранньою весною побілені. За кожним деревцем закріплені учні, які в подальшому доглядатимуть їх. А через кілька років і прибігатимуть влітку коштувати смачні   яблучка.

Переглядів: 567 | Додав: Великовільшаницька | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту