П`ятниця, 03.05.2024, 00:21Вітаю Вас Гість | RSS
Великовільшаницький ЗЗСО І-ІІІ ст.
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Освітній портал Львівщини
Головна » 2013 » Березень » 20 » Шевченківські дні у Великовільшаницькій ЗОШ
13:10
Шевченківські дні у Великовільшаницькій ЗОШ

Щоб вогнем Тарасового слова

очищали душі і тіла


Щороку,  коли земля пробуджується від зимового сну, коли промерзлу землю пробивають тендітні підсніжники, а високість неба розрізає клекіт журавлів, до нас приходить Шевченко. Адже саме йому, Великому Кобзареві, навіть після смерті судилося жити у віках. І не тільки жити, а й світити незгасимою зорею не тільки над Україною, а й над усім світом.

            Величному святу передували конкурс малюнків до творів Кобзаря, з яких оформлено виставку та літературні читання до творів Шевченка, які провели шкільний бібліотекар Н.І.Ткачик та педагог-організатор О.П.Ткачик.

10 березня свято скликало до шкільного залу чималу кількість односельчан.

Хор учнів старшокласників та вчителів школи під керівництвом вчителя музики М.В.Магери виконують «Заповіт». Його, із сльозами на очах, підхоплює весь зал. Паралельно на екрані іде презентація про життя і творчість Кобзаря, яку підготувала заступник директора по виховній роботі О.Р. Башлядинська. І знову лине музика на слова поета, прекрасно читають поезію Шевченка: В.Гаврилів, М.Сторожук, В.Костенко, В.Трач, А.Костенко, М.Воловець, Н.Сотник, Б.Захарчук, В.Зайло, О. Михайлишин, З.Зубар, О. Кардаш, С. Воловець, Б.Салівончик. А з яким хвилюванням дебютували дошкільнята…

 

І знову лине музика у виконанні семикласників. Поезію читають Н.Дяків, М.Гук. Артистично поставили поему «Причинна» Л.Михайлишин , Р.Волошин, М.Нагірна, Н.Михайлишин, О.Гаврилів, С.Костенко, М.Гук, Н.Дяків, М.Сотник,

 

 а інсценізацію поеми «Тополя» підготували учні 9 класу С.Михалейко, Ю.Воловець, Т.Баландюк, Л.Воловець - отримали щирі овації.


Високо й піднесено звучали у виконанні хору «На високій дуже кручі», «Реве та стогне Дніпр широкий», «Думи мої…». Власну поезію читає М.Сотник. Завершується свято піснями про Україну, землю, яка народжує геніїв, талантів і просто щирих, добрих, працьовитих людей.

 

            Всіх учасників свята вітає наш духовний наставник о. Остап Гнатів. Зі словами вдячності та привітаннями звертається до всіх директор школи Н.І.Нагірна.

            Отож, ідімо до Шевченка, щоб струнами серця торкнутися величної його поезії. Ідім до нього як до храму, ідім до нього як на молитву, ідім на пораду, ідім на поклін, ідім як на поклик до боротьби. Бо так актуальними залишаються його слова:

Борітеся, поборете

Вам Бог допоможе.

І хочеться вірити, що на нашому шляху буде:

Тарасова пристрасть,

Тарасова мудрість,

Тарасове невмируще слово!

 

Переглядів: 766 | Додав: Великовільшаницька | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту