Четвер, 02.05.2024, 07:24Вітаю Вас Гість | RSS
Великовільшаницький ЗЗСО І-ІІІ ст.
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Освітній портал Львівщини
Головна » 2015 » Листопад » 25 » Співпраця з Асоціацією Франко – Української Дружби
18:51
Співпраця з Асоціацією Франко – Української Дружби

Співпраця з Асоціацією  Франко – Української Дружби

  Володіння іноземними мовами є важливим інструментом для зростання конкурентоспроможності нашої держави та її європейської інтеграції. Тому ми, вчителі французької мови, повинні шукати засоби мотивації до її вивчення.
  Вже не перший рік у нашій школі діє проект «Міграції наших предків, або звідки ми є?»,до якого залучені наші друзі з Франції – сім’я Етьєн і Лариса Якубовських, які мають українське коріння. Наші земляки є одночасно представниками  Асоціації Франко-Української Дружби, члени якої кілька разів на рік приїжджають у нашу Великовільшаницьку загальноосвітню школу з метою зацікавлення учнів до вивчення французької мови та створення атмосфери живого спілкування з носіямицієї мови.

  З 9 по 13 листопада ми знову зустрічали у своїй школі гостей з Франції – трьох представників Асоціації Франко-Української Дружби, а саме: президента Асоціації – Етьєна Якубовського, віце-президента Асоціації – Жерара Кльоза та члена комітету Асоціації – Люсьєна Альмарша.
 Уже впродовж 2015 року представники Асоціації Франко-Української Дружби ініціюють роботу проекту з підтримки вивчення  французької мови у  12 школах Золочівського району.
  Першим кроком роботи проекту «Допомога школам  Золочівського району, у яких викладається французька мова» було  зібрати дані про школи, налагодити контакти електронної переписки з вчителями французької мови та забезпечити вчителів автентичною літературою, настільними розвиваючими іграми, французькими словниками, DVD дисками з французькими мультфільмами. Майже кожного дня ми, вчителі французької мови, отримували від Жерара Кльоза , віце-президента Асоціації, цікаві презентації до уроків, вправи, тестові завдання, матеріали з теорії педагогіки та французької методики. Для найактивніших дописувачів Жерар Кльоз подарував розробки уроків на електронних носіях.

 

  У четвер, 12 листопада 2015 року,  цікава зустріч  відбулася на базі Золочівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2, де представники Асоціації Франко-Української Дружби презентували роботу цього  проекту.  Усі вчителі, які викладають французьку мову у 12 школах нашого району, змогли особисто познайомитись і поспілкуватись з представниками Асоціації  та подарувати сувеніри для французьких друзів  від  українських франкомовних дітей.
   Наступного дня представники Асоціації відвідали навчальні заклади та особисто вручили цінні подарунки вчителям французької мови, а саме:
- Мартиняк О. М. (Словітський НВК) – ноутбук;
- Кушнір Ю.Р. ( Бортківська ЗОШ І-ІІ ст., Вороняцька ЗОШ І-ІІІст.) - ноутбук і для дітей Бортківської  ЗОШ І-ІІ ст.- відео проекційний пристрій;
- Сенчук М.Г. (Скнилівська ЗОШ І-ІІ ст.., Новосілківська ЗОШ І-ІІ ст., Трудовацька ЗОШ І ст.)- ноутбук і для дітей Скнилівської ЗОШ І-ІІ ст.. - відео проекційний пристрій;
- Гнучій К. В. (Жуличівська ЗОШ І-ІІст.)- ноутбук і відео проекційний пристрій для дітей цієї ж школи;
- Яворській Н.Л.(Великовільшаницька ЗОШ І-ІІІст.) - ноутбук і відео проекційний пристрій для дітей цієї ж школи;
  Ми, вчителі французької мови, щиро вдячні Асоціації Франко-Української Дружби за таку плідну підтримку.
  Прощаючись, ніхто не думав про те, що через кілька годин 13 листопада стане сумним і страшним днем для усіх французів. Терористичні вибухи у Парижі забрали сотні життів мирних людей.

  Висловлюємо слова співчуття усім  французьким сім’ям .

Переглядів: 621 | Додав: Великовільшаницька | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту