Субота, 04.05.2024, 18:56Вітаю Вас Гість | RSS
Великовільшаницький ЗЗСО І-ІІІ ст.
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Освітній портал Львівщини
Головна » 2016 » Листопад » 24 » Свято спортивної слави у Великовільшаницькій ЗОШ
18:05
Свято спортивної слави у Великовільшаницькій ЗОШ

Свято спортивної слави у Великовільшаницькій ЗОШ

   Цьогорічний виступ українців в Ріо-де-Женейро став світовою сенсацією. Третє місце в України по здобутих золотих медалях на іграх разом з двома сильними країнами США і Німеччиною. Отож «Синьо-жовті» параолімпійці завоювали 117 медалей: 41 золоту, 37 срібних та 39 бронзових.

   Учні нашої школи мали можливість зустрітися та поспілкуватися з призером параолімпійських ігор в Ріо-де-ЖенейроВіктором Дідухом, який здобув третю золоту медаль для Львівщини у складі національної збірної Україниз настільного тенісу. Школярі та учителі школи мали змогу потримати в руках золоту медаль та поспілкуватися з чемпіоном. Учні 3 класу підготували в подарунокпісню та символічну ракетку для нашого чемпіона. Всі присутні отримали натхнення зробити для своєї країни щось героїчне.

   Віктор поділився з нами своєю історією життя:

   «Настільним тенісом я почав займатися п’ятирічним, коли мене ще навіть не було видно із за стола. А коли закінчив п’ятий клас, то поїхав на навчання у Київський інтернат фізичної культури. І вже, мабуть, там розпочалася моя професійна кар’єра. Почав виступати за клуби, зокрема у Чехії. А в 19 років мене взяли у національну збірну України, виступав на кількох солідних змаганнях. Але… через два роки у мене діагностували рак, саркому кістки, отже, думати про подальшу участь у збірній не було сенсу

   Я боровся з хворобою три роки, у 25 років мені ампутували ногу, а відтак я розпочав виступи за параолімпійську збірну. Отут якраз почалися мої найбільші досягнення – я виграв Чемпіонат Європи, світу, згодом ще раз був найсильнішим на європейській першості. А цього року ще здобув золоту медаль в Ріо-де-Женейро».

   З особистого життя : одружений, має маленьку донечку, яка у свої 2 рочки вже грає в теніс.

   Віктор поділився з нами своїми враженнями від змагань, мріями на майбутнє; розказав якспівпрацює з воїнами – інвалідами АТО, яким намагається надати наснагу до життя та моральну підтримку.

   Ця зустріч  дала можливість нам всім присутнім  переконатись, що параолімпійці– справжні патріоти, у яких   незламний дух і велика сила волі, якої бракує багатьом із нас.

 

Переглядів: 394 | Додав: Великовільшаницька | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Друзі сайту