Четвер, 02.05.2024, 11:46Вітаю Вас Гість | RSS
Великовільшаницький ЗЗСО І-ІІІ ст.
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Освітній портал Львівщини
Головна » 2015 » Листопад » 5 » Відкриття пам’ятного знаку героям АТО у Великій Вільшаниці та меморіальної дошки загиблому бійцю
14:39
Відкриття пам’ятного знаку героям АТО у Великій Вільшаниці та меморіальної дошки загиблому бійцю

Відкриття пам’ятного знаку героям АТО у Великій Вільшаниці та меморіальної дошки загиблому бійцю

         Після кількох холодних і дощових осінніх днів ранок 14 жовтня видався дивовижно гарним. Сонячного  ранку люди поспішали до храму . Сьогоднішня молитва особлива для нас усіх, адже під Покровом Божої Матері вся історія України – від козацької доби і до героїв новітньої історії. А ще ми вдруге в цей день святкуємо День захисника України на державному рівні.
         Село ретельно готувалося до свята. Могила Борцям за волю України насипана в 1990 році. На ній встановлена стела із прізвищами 50-ти героїв УПА, вихідців із села.

         У 2014 році, громадськими активістами села, в пам'ять про героїв Небесної Сотні,  побудовано барикаду із символами Майдану. Війна, яка триває в країні, болем відгукується в серці кожного українця. Кров, каліцтво, сльози матерів і дітей, смерті – все це жахом відбивається у свідомості людей.

        Наше село у грудні 2014 року здригнулося від страшної звістки – під Волновахою Донецької області загинув наш односельчанин Володимир Салівончик. Щоб увіковічнити пам'ять про героя, було прийнято рішення встановити на могилі ще один пам’ятний знак. У молитві над книгою пам'яті застиг ангел, а над усіма стелами у скорботі стоїть скульптура Божої Матері.

       Після служби Божої громада попрямувала до могили. Учні школи урочисто відкрили свято, а о. Остап Гнатів освятив скульптуру Матері Божої та пам’ятний знак.

       Зі святом всіх привітав сільський голова Волошин І.В., до присутніх також звернувся заступник голови Золочівської районної адміністрації Кукурудза А.Т. Депутат районної ради Сорока Г.П. подякувала всім  хто долучився до того, щоб увіковічнити пам'ять про героїв.

       На свято до Великої Вільшаниці прибули побратими нашого героя, заступник командира Західного Прикордонного округу А.Панькевич, командир блокпоста  під Волновахою п. Мирослав.

       Разом із процесією гості  попрямували до школи, на фасаді якої було  встановлено меморіальну дошку випускнику школи Салівончику Володимиру.

Відкриття меморіальної  дошки проводили голова учнівського самоврядування Нагірна Марта та командир блокпоста Мирослав Іваночка. Отець Остап освятив дошку.


       Заступник командира А. Панькевич  подякував мамі,  Надії Василівні Салівончик, за те, що виховала героя.

       На святі виступили начальник відділу освіти Золочівської РДА Бартошик В.З., директор школи Нагірна Н.І. Учні читали поезії, лунали патріотичні пісні.

       Свято завершилося молитвою за Україну.

       Однополчани, представники самоврядування села та району, односельчани, рідні та друзі героя поклали квіти та запалили свічки на могилі В.Салівончика.

 

Сину, брате, воїне небесний
За Україну ти життя віддав,
Хай ангели тобі співають пісню,
Щоб мир і спокій на землі настав
.

 

Переглядів: 466 | Додав: Великовільшаницька | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту