Середа, 08.05.2024, 18:43Вітаю Вас Гість | RSS
Великовільшаницький ЗЗСО І-ІІІ ст.
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Освітній портал Львівщини
Головна » 2016 » Жовтень » 17 » День захисника України у Великовільшаницькій ЗОШ
20:12
День захисника України у Великовільшаницькій ЗОШ

День захисника України у Великовільшаницькій ЗОШ

Хто не жалів життя за волю Краю,

Ми пам’яттювіддячимо йому.

  Ранок 14 жовтня. Ніжні промені сонця сплелися у дивовижній круговерті із багряно-золотою природою осені. Природа святкувала і буяла в унісон із прагненням моєї землі, мого могутнього і величного народу. Святошний день, якого чекали багато поколінь. Нарешті, ось уже другий рік поспіль, під Покровом Матері Божої воєдино злилися прагнення поколінь – День українського козацтва, День Героїв УПА і День захисників України.

 

  До церкви поспішають дорослі і діти, де отець Остап Гнатів служить святкову літургію та вітає усіх із святом. Із церкви парафіяни із хоругвами прямують до могили Борцям за волю України, яка синьо-жовтими барвами вітає усіх. В небо лине щира молитва за тих, хто віддав життя за волю України. Тут, на цьому священному місці,увіковічнена пам'ять Героїв УПА, Героїв Небесної Сотні та Героїв АТО, із викарбуваним прізвищем загиблого односельчанина, прикордонника Салівончика Володимира. Тут і символічний прикордонний стовп – як пам'ять від друзів-прикордонників. Молебень служить  о. Остап. Із щирими і хвилюючими словами до громади звертається директор школи Нагірна Н.І. Односельчани, школярі кладуть до підніжжя монумента лампадки пам’яті. Хвилина мовчання. Урочисто лине в небо Молитва за Україну у виконанні церковного хору.

 

  Після цього усі прямують на сільський цвинтар, де похований наш герой Салівончик Володимир. Тут відбувається  хвилююча зустріч із мамою загиблого Володі та друзями-побратимами, які не забувають про свого побратима. Цього разу вони із приємною місією – побратим С. Агафонов вручає мамі пам’ятну медаль від Львівського  прикордонного загону. Вручаючи нагороду С. Агафонов сказав: «Це найменше, що ми можемо зробити для Володі. Найбільше – це пам'ять, наша і ваша пам'ять, людська пам'ять».

 

  Тож світла і вічна пам'ять тобі, наш Герою.

  Світла і вічна пам'ять всім вам, сини і доньки, що віддали своє життя за Україну.

  Честь і слава всім, хто сьогодні героїчно боронить наш рідний край там, на буремному Сході України.

Україна понад усе.

Слава Україні!

Героям слава!

Великовільшаницька ЗОШ

Сорока Г.П.

 

Переглядів: 463 | Додав: Великовільшаницька | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Друзі сайту