П`ятниця, 26.04.2024, 17:53Вітаю Вас Гість | RSS
Великовільшаницький ЗЗСО І-ІІІ ст.
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Освітній портал Львівщини
Головна » 2017 » Травень » 13 » Збережемо пам'ять про подвиг
11:56
Збережемо пам'ять про подвиг

Збережемо пам'ять про подвиг

…Ніхто не забутий;

На попіл ніхто не згорів:

Солдатські портрети на вишитих крилах пливуть.

І доки є пам'ять в людей, і живуть матері,

Допоки й сини, що спіткнулись об кулі, живуть…

   Щороку в травні ми відзначаємо День перемоги. Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні 1941-1945 рр. Не щезне в пам'яті людській, не йде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу - його битва, його перемога над фашистами. Можна по-різному ставиться до Великої Вітчизняної війни, по-різному її називати, але хіба можна забути тих, хто віддав своє життя для щастя інших. Мільйони людей забрала Велика Вітчизняна війна. Це важко усвідомити. Смерть однієї людини - це трагедія. А коли мільйони... Загиблим не болить. У живих продовжують кровоточити рани: у ветеранів, які втратили своїх друзів-однополчан, рідних і близьких, душі, які простріляні похоронками, у рано посивілих дітей війни, які не побачили своїх батьків і пережили пекло окупації.

   Розпочалось святкування біля Пам’ятника полеглим воїнам, де отець Остап  Гнатів відслужив панахиду за тих, хто загинув, захищаючи Україну.

  Година пам’яті «Збережемо пам'ять про подвиг» продовжилась із слова сільського голови Волошина І.В.

    Під час виступу директора школи Нагірної Н.І. було наголошено на великому історичному значенні святкування 8 травня – Дня пам’яті та примирення і 9 травня – Дня перемоги над фашизмом. Запрошені і гості дізналися про антигуманну сутність тоталітарних режимів та важливість не повторення їхніх злочинів у ХХІ ст.

   Учні Великовільшаницької ЗОШ І-ІІІ ступенів хвилиною мовчання та молитвою вшанували своїх дідусів, прадідів та всіх тих хто у сьогоднішні дні загинув на сході від рук московських окупантів, захищаючи український народ.

   Наш захід присвячений пам'яті жертв Другої світової війни - це лише маленька часточка великої данини пошани полеглим. Учні 7-8 класу читали вірші, співали пам’ятні пісні поринаючи спогадами у минулі роки, брали активну участь у проведенні поминальної ходи та покладання квітів та лампадок до пам’ятника. В цей день пам’ятні і скорботи вклонились усім полеглим, схиляли голови в журбі й задумі. Пам`ятали й про тих, хто повернувся з цієї проклятої людьми війни, а також про тих, хто воює на Сході України захищаючи цінність України.

Вчитель музичного мистецтва

Дембіцька Н.В.

 

 

                  

Переглядів: 419 | Додав: Великовільшаницька | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту