Середа, 08.05.2024, 09:06Вітаю Вас Гість | RSS
Великовільшаницький ЗЗСО І-ІІІ ст.
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Освітній портал Львівщини
Головна » 2013 » Червень » 21 » Життя пришкільного табору "Дзвіночок"
13:27
Життя пришкільного табору "Дзвіночок"
У літечко веселе відкрила школа двері –
Канікули! Канікули!
Радіє дітвора!
І з іграми, мандрівками
Прийшла літа пора!

   Ласкаве літнє сонце, свіжий вітерець та канікули – усе сприяє активному і корисному відпочинку!
   Уже кілька років поспіль у нашій  школі працює пришкільний табір відпочинку денного перебування «Дзвіночок » Цього року наш табір відкрив двері 28 травня для 50 школярів і працював за історико - краєзнавчим напрямком, який покликав нас досліджувати невивчені сторінки нашої історії, здійснити незабутні поїздки, а також активний фізичний відпочинок.
   Протягом 14 днів  життя табору було насичене різноманітними подіями і заходами. Згідно плану роботи табору кожен день мав своє гасло, яке говорило дітям що сьогодні вони робитимуть у таборі.  
1День відкриття табору – гасло «Давай знайомитися знову»,  
2 День талантів – гасло «Кожен із нас має таланти. Хтось уже відкрив їх, а хтось ще шукає»
3День юного архітектора – гасло « Мандруючи – пізнаємо своє минуле» 
4День історії –  гасло «Історія міста  в архітектурних спорудах» 
5День спорту –  гасло «В здоровому тілі – здоровий дух»,  
6День екології   - гасло «Збережімо природу – наше майбутнє», 
7День мистецтв – гасло «Проймемо душу прекрасним», 
8День дитинства – гасло  Діти неодмінно повинні бути щасливі, тому що дитинство - сама чудова пора», 
9День юного краєзнавця - гасло «Пізнай рідний край»,
10День туриста – гасло «Подорож цікава, коли разом», 
11День минулого – гасло «Без минулого немає майбутнього», 
12День пам’яті – гасло «Віддати шану – наш обов’язок».
13День українознавства - гасло « Україна – центр Європи»
14День закриття табірної зміни - Гасло "Прощаємось, але не забудемо"
   Перший день закликав нас "Давай знайомитись знову". Саме в цей день всі бажаючі відпочити у пришкільному таборі розділились на загони, вивчали речівки, загонові пісні, облаштовували табірне містечко. Вихователі провели бесіди по техніці безпеки, повторили з дітками правила вуличного руху. Згодом на урочистій лінійці з нагоди  відкриття всі дізнались що у таборі є три загони : «Хмаринки», «Дружба», «Торнадо», а назва загону відображала віковий склад.  Роботою 3 загонів керували вихователі Фурда М.В, Гаврилів М.П., Сорока Г.П., Магера М.В. Нагірняк Я.М, Гапкевич Н.С. для яких потреби та інтереси дитини понад усе.

    Після щоденної ранкової лінійки, коли звучав заклик  
Діти, дружно по порядку,
Всі вставаймо на зарядку!
всі діти шикувались на ранкову зарядку, яку проводив керівник з фізичної культури  табору Рущак А.П.

   Одним із важливих завдань роботи табору - оздоровлення дітей. Тому значна увага приділялася рухливим іграм та змаганням протягом роботи табору. Табірна зміна була насичена різними спортивно -  оздоровчими заходами: «Веселі старти», естафета «В здоровому тілі – здоровий дух» турнір по футболу. 
Не можемо прожити ні дня без спорту! 
Нам сонце світить з висоти! 
Досягнем ми всесвітнього рекорду! 
І збудуться всі мрії і надії!
   З таким гаслом розпочався день спорту у нашому таборі.  Протягом дня було проведено веселі естафети, загадки, пісні на виявлення найсильнішого, найспритнішого, найвитривалішого з використанням різноманітного інвентарю.
     


   Веселі старти між загонами на довго запам’ятаються дітям адже вони не тільки позмагались, а й здружились.
   Важливе місце у формуванні особистості дітей та підлітків посідає туризм та краєзнавство. Саме тому особливу увагу в таборі приділялось цій роботі. Екскурсії та походи стали складовою роботи табору, оскільки в процесі активного пізнання найкраще виховувати співчуття, доброту, дбайливе ставлення до історії рідного краю та повагу до нього.



Екскурсія до музею – садиби М. Шашкевича

Музей – криївка с. Гавареччина..
 
Ознайомлення з історією міста  в архітектурних спорудах 
 

Мандрівка рідним краєм за маршрутом «Золота підкова Львівщини»
   
   Для здоров’я важливий і рух, і відпочинок, і психоемоційний комфорт, і повноцінне харчування.  Для учасників пришкільного табору відпочинку «Дзвіночок » було організоване повноцінне одноразове харчування в їдальні школи.
 
   У меню включались як перші так і другі страви, овочі та фрукти багаті на вітаміни, соки, кондитерські вироби. Смачні обіди готувала для нас наш кухар Войтович Оксана Василівна.
  Щороку 1 червня, в перший день, літа відзначається Міжнародний день захисту дітей - прекрасне свято радості та одвічної надії. Адже саме в дітях, ми хочемо бачити здійснення своїх мрій і сподівань. Прагнемо, щоб вони росли здоровими та радісними, прославляли свої родини і рідний край.
Дитинство - це чудова пора сподівань на прекрасне життя та здійснення мрій.
   У цей день практичним психологом Бойко І.І. разом  із фахівець із соціальної роботи села Великанич Н. В. провели тренінг з дітьми.
 
Тренінг «Діти неодмінно повинні бути щасливі»
   Перебування в таборі стало для дітей яскравою та корисною частиною літніх канікул, адже досвідчені вихователі підготували багато цікавих і захоплюючих заходів.
 

Конкурс «Коса – Дівоча краса»
  
Конкурс малюнка на асфальті "Такий веселий світ навколо мене»
  Цікавою та пізнавальною була екскурсія на пекарню «Джерело» ПП  О.Шайди, де діти смакували запашними булочками, оглядали приватний музей Олега Дмитровича.
 
   У день пам’яті  діти здійснили піший похід у село Червоне до могили графині Сусанни Ожировської, яка побудувала церкву і віддала власну будівлю для школи у с. Велика Вільшиниця.
 
    Також ми відвідали могилу громадського діяча, директора школи Германа Григорія
у с. Велика Вільшаниця
  Спілкування з природою сприяє розвиткові естетичних почуттів, бережного ставлення до навколишнього середовища. Наша природа – це зелена аптека, тому доцільним було проведення вікторини з елементами бесіди «Чи знаєш ти лікарські рослини?». Діти показали глибокі знання лікарських рослин та використання їх з профілактичною та лікувальною метою, спрямовували школярів до шанобливого ставлення всього, що нас оточує. Поряд з цим ми пригадали що багато рослин знаходяться під загрозою зникнення тому їх занесено у Червону книгу.

  Незабутні враження у дітей залишила екскурсія до кінологічного навчального центру військової частини. Дітям показали умови проживання і дресирування  чотирилапих друзів.
 

Діти на уроці тренування в кінологічному навчальному центрі
  Пришкільний табір відпочинку денного перебування «Дзвіночок » - країна дитинства, країна радості, прощаючись з якою діти йдуть додому зі сльозами на очах, в надії повернутися сюди ще раз і знову зустрітися зі своїми улюбленими вихователями та друзями.
   Педагогічний колектив пришкільного табору відпочинку денного перебування «Дзвіночок »  доклав всіх зусиль, щоб перебування в таборі  стало незабутнім. 
    У «Дзвіночку» працювали психолог, педагог - організатор, вчитель фізичного виховання, музичний керівник, молоді, енергійні вихователі і педагоги з багаторічним досвідом.
   Діти – наше майбутнє! То ж всі докладаємо зусилля, щоб виростити їх здоровими, розумними, талановитими та щасливими!
     Смутком була наповнена лінійка, присвячена закриттю табору, але ми не прощалися, ми лиш говорили: «До побачення!». Ми впевнені, що обов'язково зустрінемося в таборі наступного літа.
 
   Табір зачинив свої двері залишаючи почуття легкої задуми з приводу швидкоплинності всього, що наважується радіти життю…

Табір, до побачення! 
     До зустрічі наступного літа!



Переглядів: 1506 | Додав: Великовільшаницька | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Друзі сайту